Linda Ahlmalm ny inköpschef på Lyko

I februari 2021 tillträder Linda Ahlmalm som Chief Purchaser Officer (CPO) på Lyko. Linda, som senast kommer från Ica Sverige, blir ansvarig för inköpsorganisationen och tar plats i ledningsgruppen. 

– Det är fantastiskt roligt att vi lyckats rekrytera Linda till Lyko. Lindas erfarenheter att utveckla strukturer och processer är väldigt värdefulla för oss, vi omsätter idag 1,5 miljarder på rullande tolv månader och våra volymer växer snabbt. Inköpsorganisationen och Lindas arbete är helt avgörande för vår förmåga att fortsätta växa med lönsamhet och bygga organisationen för framtiden, kommenterar Rickard Lyko, vd Lyko

Linda Ahlmalm kommer senast från ICA Sverige där hon varit Chef för affärsområdet hälsa och skönhet och har stor kompetens inom sourcing och category management.

– Jag är supertaggad. Lyko är ett attraktivt varumärke och bolag med långsiktiga mål och starka värderingar som jag är väldigt imponerad av. Jag ser en stor potential att tillsammans med teamet fortsätta utveckla kunderbjudandet genom att fördjupa samarbetet med befintliga och nya leverantörerna. Ser fram emot att vara en del av Lykos tillväxtresa, kommenterar Linda Ahlmalm.