Logicenters bygger om logistikanläggning i Espo

Logistikfastighetsaktören Logicenters utökar sin närvaro i Helsingforsregionen genom att bygga ut sin anläggning i Koskelo, Espo, med 5 800 kvm. Projektet beräknas stå klart under det andra kvartalet av 2023.

Företaget kommer genomföra en nysatsning på logistikanläggningen Koskelonkuja 4. Anläggningen ligger drygt två mil nordväst om Helsingfors och har idag en total yta på 15 830 kvm. Den nya lagerytan på 5 800 kvm kommer anpassas efter framtida kunders behov.

Projektet är Logicenters första i Finland där man river en befintlig byggnad för att uppföra en ny sektion som är byggd enligt företagets hållbara utvecklingsmål. Fastigheten är sedan 2020 utrustad med en geotermisk energianläggning som sänker utsläppen med ca 95 procent.

– Vi är väldigt glada över att kunna utöka vår närvaro i Koskelo-området. Ombyggnationen av Koskelonkuja 4 kommer vara väldigt viktig för oss och skapar moderna utrymmen för våra hyresgäster i framtiden. Dessutom kommer det nya utrymmet att använda uppvärmningsenergi från djupvärmebrunnen som har mycket lägre koldioxidavtryck än traditionella uppvärmningslösningar. Vi kommer också minska utsläppen i byggskedet eftersom vi inte behöver göra om markarbetet för fastigheten, kommenterar Jarkko Äikää, Commercial Director för Logicenters Finland.

Byggföretaget Fira kommer sköta utvecklingen av anläggningen. Hela projektet beräknas stå klart under andra kvartalet 2023.

– Vi är entusiastiska över vårt fortsatta samarbete med Logicenters. Vårt kompetenta och erfarna team kommer att bidra till en toppmodern anläggning i ett av Finlands bästa logistikområden, kommenterar Henri Mämmi, direktör för kommersiellt byggande på Fira.