Gebrüder Weiss Express satsar i EU

Gebrüder Weiss Express är sprunget ur Österrike-baserade Gebrüder Weiss kinesiska e-handelsavdelning, med logistikaktören Global Freight System Kina som JV-partner. Nu satsar bolaget på att nu ut med sitt erbjudande med gränsöverskridande e-handelsleveranser och last mile i Europa.

JV-bolaget Gebrüder Weiss Express China grundades 2020. Under de första åren har fokus legat på last mile-leveranser i central- och östeuropeiska länder, men nu har de som mål att mer än tredubbla volymerna till 25 miljoner paket 2022. Därför utökar de nu tjänsteområdet till att också inkludera hela EU, Storbritannien, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Israel.

Stan Chen, vd för Gebrüder Weiss Express China. Foto Gebrüder Weiss.

– Vi erbjuder tullklarering och effektiv, snabb last mile-leverans. Befintliga och nya partnerskap med kinesiska och västerländska e-handelsföretag har gjort det möjligt för oss att utöka våra tjänster. Vi täcker nu många av världens största e-handelsmarknader, kommenterar Stan Chen, vd för Gebrüder Weiss Express China i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger att de sköter tullklareringen lokalt på flygplatser nära paketets destination, vilket antyder att flygfrakt är en del av logistikkedjan man erbjuder.

Genom att diversifiera urvalet med en rad lokala leveranspartners anpassar bolaget leveranserbjudandet till de specifika marknaderna.

– Vi tror fortsatt på den gränsöverskridande e-handelns stora potential. Den här sektorn växer och vi förväntar oss att volymen av paketförsändelser mellan Kina och västländer kommer öka under de kommande åren. Tack vare vårt globala nätverk och know-how kan vi erbjuda specialiserade lösningar till e-handelsföretag, kommenterar Stan Chen.

Av Emanuel Lehtonen