Logicenters bygger vidare i Osloregionen

Logicenters gör ett nytt markförvärv i Vestby Næringspark, söder om Oslo, där en logistikfastighet på 13 500 kvm ska byggas.

Den nyförvärvade tomten är på 27 000 kvm och ligger centralt belägen i Vestby Næringspark, på adressen Stormåsan 42. Av den 27 000 m² stora tomten som logistikfastighetsaktören nu har förvärvat förväntas upp till 70 procent att bebyggas, vilket är ett led i Logicenters satsning på att ytterligare stärka sin närvaro Vestby.


– För Logicenters är det inte bara bärande att etablera oss på geografiskt strategiska platser för logistik, utan även att fortsätta att stärka vår närvaro ytterligare i dessa områden. Det är just det vi nu gör genom det här markförvärvet. Vestby är väl lämpat för logistik och med närhet till Oslo märker vi att många aktörer anser området attraktivt. Vi ser mycket fram emot att nu kunna utveckla ytterligare högkvalitativa logistikanläggningar i området, kommenterar Jens Petter Hagen, Partner på NREP Norge.


Vestby är en del av Oslos södra logistikkorridor och området har närhet till väg E6 och är beläget med närhet till Oslo. Logicenters är sedan tidigare etablerade i området genom en modern logistikfastighet om 44 049 m², samt en pågående nyutveckling.