SLP bygger brödlager i Malmö

För två månader sen förvärvade SLP en byggklar tomt längs yttre ringvägen (E6) i Malmö. Hyresavtal har nu tecknats med Polfärskt Malmö som blir den första hyresgästen som etablerar sig på fastigheten. Polfärskt Malmö är en del av Polfärskt Bröd AB som är en av landets största leverantörer av bröd och kakor till främst dagligvaruhandeln.

”Byggbar mark på ett av Malmös bästa logistiklägen är mycket eftertraktad och vi beslutade därför att förvärva den aktuella fastigheten utan att ha tecknat avtal med en enda hyresgäst. Det är klart att det finns ett mått av spekulation i det, men vi är trygga i vårt erbjudande och vår affär. Att vi redan lyckats teckna avtal med den första hyresgästen visar att vi fattade rätt beslut och vi ser fram emot att utveckla projektet tillsammans med Polfärskt Malmö”, kommenterar Peter Strand, styrelseordförande i SLP.

Hyr en tredjedel av ytan

Polfärskt Malmö kommer att hyra en yta om totalt cirka 1 250 kvm kontor, lager och frysutrymme, vilket utgör cirka en tredjedel av den byggnad som kommer att uppföras. Lokalerna kommer efter genomförd byggnation att tillträdas under slutet av 2021. Den initiala hyresperioden är 10 år.

Nicklas Schmidt, SLP och Mikael Malmberg, Polfärskt Malmö. SLP

”Vi är såklart mycket nöjda med att ha tagit nästa steg i vår tillväxt. Vi ser fram emot att kunna flytta in i våra nya lokaler under nästa år”, kommenterar Mikael Malmberg, vd och ägare till Polfärskt Malmö.