Logicenters Norge-satsning når Trondheim

Logistikfastighetsaktören Logicenters utökar sin fastighetsportfölj i Norge med sin första fastighet i Trondheim. Den moderna anläggningen är på 18 000 kvm och ligger i Heimdal, en mil söder om Trondheims stadskärna. Området har ett centralt läge i Norge med tillgång till flera hamnar.

Logicenters genomför just nu en satsning på den norska marknaden som har varit fokuserad på Osloregionen, senast med ett köp av 70 000 kvm mark i Moss utanför Oslo. Nu fortsätter de etableringen i landet genom att teckna ett nytt avtal i Trondheim, det första på orten.

Förvärvet gäller anläggningen Løvåsmyra 2, 8 och 10 i Heimdal, strax utanför Trondheim. Fastigheten är på 18 000 kvm där grossiten Maske Gruppen kommer hyra in sig på 15 000 kvm. På övrig yta kommer de befintliga hyresgästerna Nordic Crane och Ramudden stå kvar.

– Logicenters är väldigt glada över att förvärva vår första fastighet i Trondheim. Regionen är en intressant logistisk plats för oss med tanke på områdets centrala position i mitten av Norge när vi letar efter fler etableringsorter utanför Osloregionen, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd för Logicenters.

Anläggningen ligger söder om Trondheims centrum, längs med E6 och i närheten av flera hamnar.

– Detta är en modern fastighet som ligger på Trondheims bästa mikroläge för logistikfastigheter med solida och långsiktiga hyresgäster. Detta kombinerat med en långsiktig utvecklingspotential gör investeringen intressant för oss. Fastigheten är en viktig pusselbit för vår fortsatta tillväxt i Norge, kommenterar Jørgen Bråten Nordby, Investment Manager på Logicenters.

Fastigheten säljs av Ragde Eiendom och Norion Næringsmegling har biträtt som mäklare i transaktionen.