Logicenters köper mark i norska Moss

Logistikfastighetsaktören Logicenters utökar sin norska närvaro genom att förvärva 70 000 kvm mark på spekulation i norska Moss, utanför Oslo. På marken vill företaget utveckla en helt ny logistikpark som väntas stå klar under 2025.

Logicenters har förvärat en tomt om 70 000 kvm på spekulation i norska Moss från fastighetsaktören Skolt. Företaget kommer börja förbereda marken under det första kvartalet 2022 för att ha den redo för bygge under det fjärde kvartalet.

På tomten ska det i första hand uppföras en fastighet som i ett senare skede ska bli del av en utvecklad logistikpark. Bygget av fastigheten kommer påbörjas under det första kvartalet 2023 och hela logistikparken förväntas vara färdigutvecklad under 2025.

– Vi är mycket glada över att ha säkrat den här tomten i Moss. Området har haft en stark tillväxt de senaste åren och vi ser att Moss har kommit igång med en bra utveckling. Med hyresgäster i området som Greencarrier, Europris, HelloFresh, Onna Greens, Altus Logistics, Etac och Rockwoll har Moss logistikpark under en längre tid funnits på kartan för stora logistikföretag, kommenterar Ruben Krantz, Commercial Manager på Logicenters.

Parken ligger intill Moss hamn vilket skapar möjlighet för enkel import och export med hjälp av containrar via sjöfart. Den har också närhet både till Moss flygplats, Rygge och Oslo. Nu söker företaget stora hyresgäster för sin satsning.

Logistikfastighetsaktören har varit aktiva på den norska fastighetsmarknaden det senaste året: I Vestby logistikpark utanför Oslo har de tecknat hyresavtal med logistikaktören Malomo i en nyutvecklad fastighet, och med NTEX i en fastighet som är under uppbyggnad. De har också köpt Odas e-matlager i Drammen utanför Oslo.