Första spadtaget för Gymleco i Eskilstuna

På fredagen togs det första spadtaget för gymutrustningstillverkaren Gymlecos nya kombinerade produktions- och logistikcenter i Eskilstuna. Med sina 6 125 kvm sexdubblas företagets befintliga logistikytor, som idag ligger i Haninge.

I augusti 2021 presenterade familjeföretaget Gymleco och det relativt nya logistikfastighetsbolaget Pangir planerna för gymutrustningstillverkarens nya produktions- och logistikcenter i Eskilstuna. Anläggningen specialbyggs och kommer ligga granne med Amazons, Sportamores och Apotekets lager. Under fredagen den 4 februari togs första spadtaget.

– Nu påbörjar vi byggnationen i Eskilstuna Logistikpark och inom kort kommer vi hälsa Gymleco välkomna till vår nybyggda fastighet, kommenterar Axel Skytting, projektutvecklare på Pangir.

Gymlecos nya anläggning i Eskilstuna. Illustration Pangir.

Gymleco är en av norra Europas största tillverkare av gym- och träningsutrustning (ägt av Fitness Trade Europe AB) och har en hög efterfrågan, men idag består deras logistikyta av blygsamma 1 000 kvm i Jordbro, Haninge. Den nya anläggningen med sina 6 125 kvm innebär en rejäl utökning av företagets totala lagerytor och ger möjlighet att växa.

– Vi har haft en enorm efterfrågan på vår gymutrustning både internationellt och från Sverige så vi är glada att kunna det här första spadtaget! Det här kommer innebära att vi kan öka vår lager- och produktionskapacitet och förstärka våra leveranser och service gentemot våra återförsäljare i norra Europa. Det kommer i sin tur ge oss förutsättningar att nå en omsättning på över 300 miljoner kronor, kommenterar Monica Sotkasiira, vd för Gymleco.

Anläggningen i Eskilstuna kommer också samla lager, kontor, showroom, fotostudio och produktion, bland annat en produktionslinje med pulverlackering. Det sparar in många transporter och kortar ned ledtider, då beroendet av andras produktionsplaner minskar.

Från vänster: Sunny Sharma och Jane Vestin från Northpower Stålhallar AB, Kari Jernvall och Monica Sotkasiira från Gymleco samt Axel Skytting från Pangir.

Anläggningen uppförs av Northpower, tillverkare av industrihallar, som tidigare byggt företagets lokaler i Jordbro. Under måndagen påbörjades arbetet. Bygget väntas bli klart i november 2022.

– Då börjar vi med etablering och markentreprenören kommer på plats. Sedan börjar vi schakta av för hallen och förbereda för plintgrund som kommer om några veckor. Därefter startar montaget av själva stålhallen, kommenterar Jane Vestin, projektledare på Northpower.

Av Emanuel Lehtonen