Malomo ny hyresgäst hos Logicenters i Vestby

Logistikfastighetsaktören Logicenters har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med logistikaktören Malomo avseende 5 500 kvm yta i en nyutvecklad fastighet i Vestby logistikpark, i Osloregionen. Företaget förväntas flytta in under november 2021.

Den aktuella fastigheten ligger på adressen Torvuttaket 22 i Vestby och är totalt 12 000 kvm stor. Malomo hyr 5 500 kvm yta och delar fastigheten med nuvarande hyresgästen Barnas Hus. Logistikföretaget är en TPL-aktör för vin och mikrobryggerier i Norge.

– Vi på Logicenters är mycket glada över att få in ett så pass snabbt växande företag som Malomo 3PL AS. Vår ambition är att inleda samarbeten med tillväxtpartners och i enlighet med vår strategi vill vi finnas till som en tillväxtpartner för våra hyresgäster. Bland annat kommer Malomo att leverera logistiken till Lokalbrygg AS och ett flertal av Norges mindre vin- och ölgrossister, kommenterar Ruben Krantz, kommersiell chef för Logicenters.

Malomo planerar att samla verksamheterna från Alnabru och Langhus i den nya fastigheten.

– Vi ser fram emot att flytta in i en ny och anpassad lokal för vår verksamhet. Det var viktigt för oss att hitta en plats som vi kan växa i under de kommande tio åren. Vi har haft en mycket bra process med Ruben och Logicenters och är glada över att få flytta in i vår nya anläggning i Vestby.

Vestby logistikpark ligger i närheten av både Oslo och E6:an. Från området finns även goda transportmöjligheter till hamnarna i Moss och Göteborg.