Logicenters köper Odas e-matlager i Norge

Logicenters förvärvar nu Norges största e-mataktör Odas, tidigare Kolonial.no, 18 500 kvm stora lager som är under uppförande i Drammen utanför Oslo. Säljare är ett flertal aktieägare genom Eneo Eiendom, och tillträde sker i samband med färdigställandet under Q1 2022.

Hyresgästen är Norges ledande aktör inom livsmedelsservice online, som nyligen bytte namn från Kolonial.no till Oda, som ett led i en planerad internationell expansion. Fastigheten, som ägs av ett flertal aktieägare, ligger på adressen Drammensveien 189 i Lier kommun, tre mil utanför centrala Oslo, där ett tvåvåningslager på ca 18 500 kvm är under uppförande.

– Osloregionen är en viktig plats för oss med tanke på områdets fina läge och höga
befolkningstäthet samt tillväxt. Eftersom Oda har stort fokus på effektiv last mile-distribution är det geografiska läget för distributionscentret optimalt för snabba och effektiva leveranser till
slutkonsumenten, kommenterar Ruben Krantz Kringstad, commercial manager på Logicenters.

På fastigheten byggs också en solcellsanläggning som beräknas generera cirka 1,1 GWh per år. Projektleder utvecklingen samt försäljningen av anläggningen gör norska fastighetsutvecklaren Eneo Eiendom.

– Det har varit en väldigt spännande process och Oda är en ambitiös aktör som ställt höga
krav på hur fastigheten ska vara utformad samt anpassad för att optimera deras verksamhet.
Vi tror att Logicenters är en perfekt samarbetspartner för Oda och vi ser fram emot att få
överlämna fastigheten i mars 2022, kommenterar Eneo Eiendoms vd Morten Hotvedt.

När det nya lagret är klart kommer Oda att kunna hantera en omsättning på sex miljarder NOK. Parallellt finns planer på att lansera Oda på fler marknader, först Finland där bolaget planerar att öppna sitt första lager i Helsingfors i slutet av 2021 och Tyskland, där man planerar att lansera Oda under 2022.

Av Hilda Hultén