NTEX flyttar in hos Logicenters i norska Vestby

Logistikfastighetsbolaget Logicenters har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med transport- och logistikbolaget NTEX i norska Vestby. Avtalet avser en yta om 18 000 kvm och fastigheten kommer utrustas med solceller på taket.

Logistikfastighetsbolaget bygger en ny fastighet om totalt 28 500 kvm på adressen Toveien 21 i Vestby, nära Oslo. Nu har de tecknat ett långsiktigt hyresavtal med NTEX som flyttar in i fastigheten under maj 2022. Hyresavtalet omfattar en yta om 18 000 kvm som avser ett lager om 14 000 kvm, en terminal om 3 700 kvm och en kontorsyta om 800 kvm. Anläggningen kommer även bli certifierad enligt BREEAM Very good.

– Vi är mycket glada att ingå ett samarbete med NTEX AS. De är en stor aktör inom transportbranschen som befinner sig i en mycket spännande tillväxtfas. Vi är säkra på att de kommer trivas i sin toppmoderna anläggning i Vestby, som både uppfyller en hög standard och som kommer genomsyras av hållbara materialval, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd för Logicenters.

Vestby är en del av Oslos södra logistikkorridor och området har närhet till väg E6 och är beläget med närhet till Oslo.

– Vi är så stolta att äntligen ha tecknat avtal med Logicenters för vår kommande lagerlokal i Vestby. I vår nuvarande anläggning i Sofiemyr är det idag fullt. Genom att flytta in i vår nya fastighet under våren har vi möjlighet att fördubbla vår lagringskapacitet och vår verksamhet kan fortsätta växa ytterligare, kommenterar Andreas Noel Nikolic, vd för NTEX AS i Norge.