Logistikbygge i Malmö klart i sommar

Copenhagen Malmö Port (CMP) har tagit emot 840,29 kubik träbjälkar, vilka ska användas i byggnationen av det nederländska företaget Westerman Multimodal Logistics nya intermodala logistikcenter i Norra hamnen, Malmö, färdigt till sensommaren.

Det belgiska företaget MG Real Estate bygger och utvecklar logistikcentret på uppdrag av Westerman Multimodal Logistics.

Logistikcentret beräknas stå färdigt till sensommaren i Malmö Industrial Park, ett expansivt industriområde som erbjuder attraktiv industrimark i Norra hamnen i Malmö.

– Vi gläder oss över projektet och att mottagaren av lasten, Westerman Multimodal Logistics, är en kund till oss som vi även framåt kommer ha ett tätt samarbete med i och med etableringen av den intermodala terminalen i Malmö Industrial Park, kommenterar Ann-Charlotte Halldén-Åkeson, Sales Director på CMP.

Westerman Multimodal Logistics nya logistikcenter kommer att kombinera alla transportsätt i en byggnad; tåg, fartyg, och lastbil. Där blir CMP och hamnen i Malmö en naturlig partner med sin närhet till Östersjön, järnväg som går in i hamnen och sträcker sig till den europeiska kontinenten samt med sin koppling till internationella motorvägar.