Logtechbolaget Barkfors rekryterar brett

Malmöbaserade logtech-bolaget Barkfors, del av Progrits, ser en allt större efterfrågan på digitala transporttjänster. Därför rekryterar de nu allt från en ny utvecklingschef till projektledare och supportmedarbetare för att säkra leveransen och utveckla framtida tjänster.

Barkfors har utvecklat mjukvaruprodukter för transportbranschen sedan 1988 och är sedan 2019 en del av mjukvarukoncernen Progrits. Företagets kärnprodukt är transportplanerarsystemet T5 och T5App som används för att effektivisera transporter för allt från stora logistikföretag till bud- och renhållningsföretag. Idag är de drygt 20 anställda.

Jesper Tunér, vd för Barkfors. Foto Barkfors.

– Vi blev en del av mjukvarukoncernen Progrits 2019, och med deras muskler fick vi hjälp att rekrytera nya talanger för att säkerställa ett bättre kundvärde. Sedan kom pandemin och våra långsiktiga rekryteringsplaner fick sättas på paus. Snart märkte vi dock att efterfrågan på våra tjänster ökade, eftersom våra kunder fick en större press på sig att effektivisera och minska sina totala kostnader, kommenterar Jesper Tunér, vd för Barkfors.

Med den höga efterfrågan ser företaget nu ett behov av att stärka upp personalstyrkan på alla nivåer för att säkra leverans och kvalitet från såväl befintliga som nya kunder.

– Därför ser vi värdet i att förstärka vår organisation med helt nya tjänster som kommer att bli centrala för oss, som en ny utvecklingschef, säljare och en chefsposition på vår supportavdelning. Men vi satsar också på att säkra upp fler befintliga roller som utvecklare, projektledare och supportmedarbetare, kommenterar Jesper Tunér.

De nya medarbetarna kommer huvudsakligen arbeta med att vidareutveckla transportplanerarsystemet efter kundernas behov och de förändringar branschen just nu genomgår.