Löytötex blir Logicenters första hyresgäst i Tammerfors

Logicenters kommande fastighet i Hervanta, sydöstra Tammerfors, har fått sin första hyresgäst i forma av familjeföretaget Löytötex, som har nio butiker i Birkaland och säljer flera typer av hemprodukter. Lagerlokalen ska stå färdig i början av 2025 och Löytötex flyttar in senare under våren.

Familjeföretaget Löytötex blir första hyresgäst i Logicenters kommande fastighet i Hervanta. Företaget har nio butiker runt om i Birkaland och säljer textilier, kosmetika, rengöringsmedel, djurfoder, torrfoder, hushållsvaror och andra hemprodukter både från butik och e-handel.

– Vi är mycket glada över det nya lagret och hyresavtalet med Logicenters. Det nya logistikcentret stöder vår expansions- och tillväxtstrategi samt vårt engagemang för att förbättra våra servicemöjligheter i regionen. Det strategiska läget i kombination med toppmoderna faciliteter kommer att göra det möjligt för oss att optimera vår verksamhet och fortsätta att erbjuda effektiva leveranser till våra kunder, kommenterar Mika Perkiö, vd för Löytötex.

Fastigheten i fråga är en så kallad brownfield som Logicenters förvärvade under 2023. Den gamla fastigheten demoleras och ersätts nu med en ny lagerfastighet som är anpassningsbar för flera hyresgäster. Anläggningen får en total yta om 29 000 kvm och har utvecklats på spekulation. Byggnaden får solcellstak och bergvärme med ambitionen att certifieras enligt Breeam Excellent.

– Vi är väldigt glada att skriva det första avtalet i Hervanta. Speciellt eftersom det är med en lokal aktör som har stor närvaro i området. Den moderna fastigheten ska utvecklas enligt Logicenters miljöprofil och vi vet att den kommer att bidra på ett positivt sätt till Löytötex framtida logistikverksamhet, kommenterar Jarkko Äikää, kommersiell chef på Logicenters.

Utöver Löytötex är planen att fler hyresgäster ska kunna flytta in i logistikområdet. För närvarande finns det ytterligare 25 000 kvm yta att hyra.