DFDS öppnar ny intermodal linje från Vasa

Den danska logistikjätten DFDS öppnar en ny intermodal linje som sträcker sig från Vasa i Finland, genom Sverige till Storbritannien och Belgien genom en kombination av färjor och tåg. Linjen etableras i samarbete med Wasaline och TX Logistik.

Den nya intermodala linjen från DFDS knyter samman Finland och Sverige med Storbritannien och kontinenten genom en kombination av tåg och färjor. Rutten startar i Vasa med en av Wasalines färjor till Umeå och fortsätter därifrån med TX Logistiks tåg till Göteborg. Därefter går den vidare till brittiska Immingham, belgiska Ghent eller Zeebrugge via DFDS egna färjor.

“Med två veckovisa tur- och returresor, jämn kapacitet under hela året och vårt erfarna team som hanterar alla segment och tulldokumentation, är denna rutt perfekt för att minska både kostnader och växthusgasutsläpp.” skriver företagets linjechef Emil Hausgaard på Linkedin.

DFDS sålde nyligen en färjelinje till Gotlandsbolaget för ca 400 miljoner danska kronor. Linjen går mellan Oslo-Fredrikshavn-Köpenhamn.