Nytt inkubatorprogram för cirkulär e-handel

E-handelsinkubatorn E-commerce Park of Sweden drar igång ett nytt inkubatorprogram som riktar sig till företag som vill driva hållbar och cirkulär e-handel. Ansökningsperioden är öppen och programmet drar igång i september.

Över 100 företag har idag accelererat sin e-handel genom E-commerce Park of Swedens existerande inkubatorprogram. Nu introducerar företaget ett helt nytt program som håller större fokus på hållbar och cirkulär e-handel för att hjälpa företag att ta ett större miljöansvar. Det kommer också som en motreaktion till dagens e-handel som fokuserar mycket på fast fashion och greenwashing.

Karsten Deppert, entreprenör och medgrundare av E-commerce Park of Sweden. Foto Hampus Richardsson

– Vårt mål är att stödja företag som inte bara vill vara ledande på marknaden utan också vill göra det på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, kommenterar Karsten Deppert.

Deltagarna i programmet kommer kunna dra nytta av omfattande kunskap från branschledande experter inom både e-handel och hållbarhet samt få tillgång till ett nätverk av likasinnade entreprenörer som delar visionen om en hållbar e-handel. Programmet utgår från Helsingborg.

– Vi ser detta som en möjlighet att inte bara transformera e-handelssektorn utan också att påskynda och leda övergången till en mer hållbar och attraktiv framtid. Det är både konsumentbeteende, nya tekniska lösningar och logistik som måste utvecklas. Det är vår ambition och vårt ansvar att vara en drivkraft för förändring, kommenterar Karsten Deppert.

E-commerce Park of Sweden är en del av coworkingföretaget Mindpark Group.

Inkubatorprogrammet öppnar upp för ansökningar nu, och drar igång i september. Max 10 företag kommer att antas till programmet.