Lyko igång i nytt lager

Lyko har flyttat in i sitt nya, automatiserade centrallager. Flytten skedde “på fyra dagar” och gick utan problem, enligt vd:n Rickard Lyko.

– Vi lyckades flytta Nordens bredaste skönhetssortiment med 55 000 olika artiklar, totalt över tre miljoner produkter, tre kilometer på fyra dagar, säger Rickard Lyko i ett pressmeddelande.

Dock har Lyko haft tillgång till lagret sedan i höstas, och gott om tid att att förbereda lagerflytten.

– Jag är så stolt över våra medarbetare som lyckades genomföra denna enorma manöver på så kort tid. En fantastisk laginsats som förberetts i flera månader, där allt skulle räknas och sorteras in för att optimera prestandan i den högteknologiska automationen.

Peter Gunnarsson; CTO, Anna Persson; Logistics & Purchasing officer, Rickard Lyko, vd. Foto Jonna Andersson.

“Då allt flöt på smidigt beslutade vi att smyga igång utleveranser parallellt med flytten och den första orden packades redan på lördag eftermiddag. Sista flyttdagen ökade vi volymerna och på måndagen startade vi full drift av automationen.” skriver Lyko i ett pressmeddelande.

Genom flytten ökar Lyko sin kapacitet väsentligt och har dessutom möjlighet att dubbla automationen i befintlig byggnad.

– Vi ser att det strategiskt var rätt att bygga nytt centrallager i Vansbro, där vi tillsammans med våra medarbetar har byggt kompetens och kontinuitet. En nyckel till vår framtida tillväxt! kommenterar Rickard Lyko.