Croisette utvecklar Malmötomt

Croisette har fått i uppdrag att utveckla fastigheten i Norra hamnen som MG Real Estate förvärvade av Malmö kommun 2019.

– Samarbetet med MG Real Estate är något som vi värdesätter extremt högt och tar vårt bolag i helt rätt riktning. Det ska bli mycket spännande att se vad vi tillsammans kan åstadkomma, kommenterar Per Svensson, CEO på Croisette Real Estate Partner.
Fastigheten som är på 66 500 kvadratmeter i Norra hamnen i Malmö, köptes av belgiska MG Real Estate i december 2019. Bolaget planerar att uppföra en logistikanläggning om cirka 42 000 kvadratmeter stor och upp till 12 meter hög på marken.

– Med en iögonfallande och hållbar design kommer vår fastighet att öka betydelsen av Malmös hamn i hela Öresundsregionen. Vi är övertygade om att Croisette kommer att bidra till framgången för detta projekt, säger Christopher Wiingaard Thomsen, commercial manager Nordics på MG Real Estate i ett pressmeddelande.

Croisette kallar läget ett av Malmös mest intressanta för lager och logistik. trots det utmärkta logistikläget har det gått trögt med etableringar i Norra hamnen, vilket beror på att Malmö stad ställt krav på att alla etableringar som görs där ska utnyttja den intermodala infrastrukturen, med garanterade godsvolymer över kaj eller via järnväg. MG uppfyller de kraven, enligt Malmö stad.

– MG har ett stort kontaktnät i Belgien, där två av Europas största hamnar finns; Rotterdam och Antwerpen, så vi hoppas på ökade volymer över kaj därifrån. De har också erfarenhet av att bygga logistikfastigheter för dedikerat gods i hamnar och på flygplatser, och räds inte den typen av krav, säger Olle Anderberg, projektledare på fastighets- och gatukontoret i Malmö stad till Dagens Logistik.