Malin Jennerholm ny vd på Svenska Retursystem

Den 16 januari tar Malin Jennerholm över som vd för Svenska Retursystem (SRS) och efterträder nuvarande vd Anna Elgh, som lämnar bolaget. Malin Jennerholm kommer närmast från rollen som vd för Orkla Confectionary & Snacks Sverige.

I september meddelade SRS nuvarande vd Anna Elgh att hon lämnar sina uppdrag. Nu står det klart att hennes efterträdare blir Malin Jennerholm, som tillträder den 16 januari.

Malin Jennerholm, tillträdande vd på Svenska Retursystem. Foto SRS.

– Jag är glad över förtroendet att få leda en verksamhet som är en riktig pionjär inom den cirkulära ekonomin och samtidigt aldrig har varit så relevant som nu. Jag är imponerad av hur verksamheten har utvecklats under de senaste åren och ser en stor potential i de progressiva möjligheter som ligger framför bolaget. Med hjärtat i hållbarhet, ledarskap och tillväxt ser jag fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, kommenterar Malin Jennerholm, tillträdande vd för Svenska Retursystem.

Malin har en lång bakgrund inom livsmedelsbranschen med ett flertal ledande positioner, senast som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige och dessförinnan roller inom Jacobs Douwe Egberts och Mondelez International. Hon sitter också i styrelsen för Cloetta AB och Sweden Food Arena.

– Vi välkomnar Malin och är mycket glada över att hon har tackat ja till att leda SRS in i nästa spännande fas. Jag är övertygad om att hon kommer att ta vara på vår stora tillväxtpotential och fortsätta utveckla vår cirkulära affärsmodell mot ökad digitalisering och spårbarhet. På så sätt kan vi göra verklig skillnad för hela livsmedelsbranschens hållbarhetsagenda och effektivitet, kommenterar Magnus Lagergren, styrelseordförande för Svenska Retursystem.

Under Anna Elghs tid som vd har bolaget haft en stark tillväxt med lönsamhet samtidigt som de infört ett arbetssätt där en stor del av medarbetarna arbetar i självstyrande team.

– Efter nio lärorika, spännande och roliga år känns det bra att få lämna över stafettpinnen till Malin som med sin bredd och bakgrund kommer att ta bolaget vidare på resan mot en hållbar framtid. Jag är övertygad om att SRS kommer fortsätta att utvecklas starkt såväl tillväxtmässigt men också digitalt baserat på den starka entreprenörsandan och det stora engagemanget som finns i bolaget, kommenterar Anna Elgh, nuvarande VD för Svenska Retursystem.