Malmö LBC elektrifierar Coca-Colas transporter i Stockholm

Logistikföretaget Malmö LBC (Lastbilscentral) har tecknat ett treårigt avtal med Coca-Cola för 100 procent eldrivna transporter av företagets samtliga dryckesleveranser i Stockholmsregionen. Leveranserna kommer utföras med Volvos ellastbilar.

Avtalet är resultatet av ett samarbete mellan Malmö LBC, Coca-Cola, Eon och Volvo Lastvagnar. Med start i december 2022 kommer logistikbolaget sköta samtliga dryckesleveranser i Stockholmsregionen med Volvos lastbilar FM 4×2 T Electric. Lastbilarna är konfigurerade som dragbil och trailer med en taravikt på upp till 44 ton och 21 tons lastkapacitet för trailern.

– För Malmö LBC är detta ett naturligt steg på vägen mot en framtid där våra delägare och underleverantörer även kommer att hantera autonoma fordon drivna av 100 procent fossilfria bio-, vätgas- och elektrobränslen. Vi arbetar för att vara en samarbetsparter som hjälper våra kunder i deras klimatomställningsarbete, kommenterar Anders Jönsson, vd för Malmö LBC.

För Coca-Cola är övergången till eldrivna transporter en del i bolagets hållbarhetsstrategi.

– Sedan några år görs alla våra dryckesförpackningar av återvunnen plast, vilket vi fortfarande är ensamma om i Sverige. Alla utgående transporter körs redan med fossilfritt HVO-bränsle, och nu när tekniken gör det möjligt att få tillräcklig räckvidd med eldrivna fordon är det såklart med största glädje vi gör den övergången, kommenterar Anders Johansson, logistikchef på Coca-Cola Sverige.

– Vi kommer att installera tre laddningsstationer vid vår produktionsanläggning i Jordbro. I planen ligger också att lägga till ytterligare eldrivna transporter i takt med att batteritekniken utvecklas och räckvidden utökas, avslutar Anders Johansson.