Mat.se och Apohem utökar samleveranserna

2020 började Axfood-ägda e-handlarna Mat.se och Apohem testa samleveranser av mat och apoteksvaror. I ett nytt pilotprojekt testar man nu även samleveranser av receptbelagd medicin till kunder i Stockholm.

Initialt var pilottesterna begränsade till apoteksvaror och geografiskt begränsade till en mindre del av Stockholm, men sedan den 1 mars har alla kunder i Stockholmsområdet kunnat få hem apoteksvaror med sin leverans från Mat.se. Nu blir Mat.se och Apohem först ut med att addera receptbelagd medicin till samleveranserna.

– Att kunna kombinera apoteksvaror med veckohandlingen av mat har varit uppskattat av kunderna har vi kunnat se. Att nu också testa att lägga till receptbelagd medicin är ytterligare ett steg i att stärka vårt kunderbjudande, kommenterar Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se.

Tjänsten lanseras nu i begränsad skala för att säkerställa alla flöden och processer, för att successivt kunna skala upp.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra produkter, inte minst på receptbelagd medicin i dessa tider där kanske inte alla kan besöka ett fysiskt apotek. Det känns roligt att kunna bredda erbjudandet mot kunderna och vi hoppas att det skall underlätta i vardagslivet, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem.

Nyligen flyttade Apohem in i ett nyrenoverat och utbyggt e-handelslager på 10 000 kvadratmeter i Årsta, och blev då granne med koncernsyskonen Mat.ses, Willys och Hemköps e-handelslager, vilket hjälpt till att möjliggöra samarbetet.