Mekonomen Group vinnare av priset Retail Awards – Årets logistiksatsning

Mekonomen Groups tog under onsdagskvällen den 20 oktober 2021 hem priset Retail Awards i kategorin årets logistiksatsning för sin kraftfulla logistiksatsning där bolaget slog samma två centrallager i Sverige.

– Det här har varit en längre transformation som har pågått sedan 2016 och det är kul att arbetet uppmärksammas. Inte minst har det varit en fantastisk laginsats där vi klarat av att både byta affärs- och lagersystem. Numera är 70 procent av våra artiklar och 75 procent av våra order hanterade av en automatiserad lagerlösning, kommenterar Christofer Kohn, vd för Bileko Car Parts som utgör grossistbolaget i Mekonomen Groups affärsområde MECA/Mekonomen.

Christofer Kohn och Patrik Danielsson tar emot priset Retail Awards för Årets logistiksatsning. Foto Mekonomen.

Mekonomen Group vann priset årets logistiksatsning med följande motivering från juryn:

”Tack vare långsiktiga logistiksatsningar har bolaget skapat förutsättningar för riktigt snabba leveranser, ökad tillgänglighet, minskad risk för avbrott och bättre arbetsförhållanden. Det nya lagret ger även möjligheter att ytterligare förbättra logistiksystemet till exempel för att bättre kunna möta miljökrav och fortsätta digitaliseringen av supply chain.”