Mileway tecknar två nya hyresavtal

Utöver hyresavtalet med NTEX om en ny terminal om ca 11 000 kvm i Malmö, tecknar Mileway även avtal med en ny kund: Hafa Bathroom, om att hyra 11 000 kvm i Halmstad, nära Hafas huvudkontor.

Blackstones europeiska fastighetsbolag Mileway, som inriktar sig på fastigheter för last mile-logistik, har snabbt ökat sin närvaro i Sverige. Mileway äger nu mer än 160 fastigheter på totalt 1,6 miljoner kvadratmeter, med team i Stockholm, Malmö och Göteborg.

I Malmö har fastighetsaktören skrivit på ett långsiktigt hyresavtal med en existerande kund, det Göteborgsbaserade logistikföretaget NTEX. Avtalet innebär att NTEX hyr en terminal på 11 350 kvadratmeter i en fastighet belägen längs Malmös inre ringväg.

Fastigheten omfattar logistikterminal samt kontorsutrymme, och gör det möjligt för NTEX att samla två existerande anläggningar, som nu ligger 30 km från varandra, under ett tak. Som en del av hyresavtalet kommer en uppgradering av byggnaden att göras för att möjliggöra en ännu mer effektiv användning av faciliteterna.

NTEX hyr redan idag tre fastigheter i Göteborgsområdet av Mileway.

I Halmstad har Mileway skrivit på ett långsiktigt avtal om cirka 11 000 kvadratmeter med en ny kund: Hafa Bathroom Group, en av Sveriges största återförsäljare av badrumsprodukter. Fastigheten, som totalt består av närmare 30 000 kvadratmeter, är belägen i närheten av Hafas huvudkontor, vilket gör det möjligt för kunden att expandera sin verksamhet för att möta den ökande efterfrågan på deras produkter och bibehålla sin position som marknadsledande. Som en del av hyresavtalet uppgraderar Mileway sina lokaler med LED-belysning, nya portar och förbättrade faciliteter för medarbetarna.

– Våra många centralt belägna och högkvalitativa fastigheter underlättar för företag att ha nära kontakt med de stadsmiljöer de servar. Detta, tillsammans med vår djupa kunskap om våra lokala marknader, innebär att vi är den perfekta fastighetspartnern, och vi ser fram emot att ytterligare stötta dessa två kunder i deras tillväxtambitioner, kommenterar Tomas Beck, Mileways Nordenchef.

Mileway äger och förvaltar idag 1 700 tillgångar i 10 europeiska länder, där deras största marknader är Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Sverige. Huvudkontoret ligger i Amsterdam.