Finska Posti spetsar till paketleveranserna

I våras införde Posti mer detaljerade leveranstider och realtidsspårning av paket för mottagare i Vanda, samtidigt kortades leveranstiden med en dag. Nu utökas satsningen till Helsingfors, Espoo, Turku, Tampere och Oulu.

Posti har sett hemleveranser öka drastiskt i popularitet under pandemin. I våras införde de en ny leveransmodell i staden Vanda där tidsfönstret för leveranser minskades till +/- 30 minuter på morgnar och införde realtidsspårning av paketen. Dessutom skalade man bort en dag på leveranstiden. Mottagare som får förfrågan om leveranstid på kvällen kan välja att få sitt paket redan morgonen efter.

Det snävare leveransfönstret och realtidsspårning har använts i Helsingfors, Espoo och Tampere sedan september. I Turku och Oulu kommer det nya systemet införas vid slutet av oktober. Samtliga städer som nämnts ovan får också en dags kortare leveranstid från och med oktober.

– E-handel blir mer och mer populärt, och vi vill göra mottagningen av onlineköp så enkelt och bekvämt som möjligt, kommenterar Tommi Kässi, Vice President, Large Domestic Customers, Parcel and eCommerce, Posti.

De nya funktionerna kommer bli tillgängliga via OmaPosti både på företagets app och hemsida.

Eldrivna leveranser i Helsingfors

Posti har köpt in 18 elektriska skåpbilar för leveranser i Helsingforsområdet, så från och med slutet av oktober kommer samtliga hemleveranser i Helsingfors genomföras med elfordon.

– Vårt mål är att göra alla hemleveranser helt utsläppsfria i framtiden. Elektriska leveranser i Helsingfors är ett steg mot det målet. I en nära framtid kommer vi presentera nya regioner där vi kommer implementera helt elektriska leveranser, kommenterar Noomi Jägerhorn, hållbarhetschef på Posti.