Movebybike öppnar ny cityhubb i Stockholm

Transport- och logistikbolaget Movebybike utökar närvaron i Stockholm med en ny cityhubb. Den nya hubben kommer utöka upptagningsområdet i staden och kan ta emot större lastbilar med inkommande gods.

Movebybike har under 2021 jobbat aktivt med att finna nya samarbetspartners, såsom Budbee, samt att öka kundbasen för att expandera. Nu har bolaget signerat ett avtal om att öppna en ny cityhubb i Stockholm. Den nya cityhubben kommer att utöka och täcka nya upptagningsområden i centrala och norra Stockholm.

– En målsättning för Movebybike under 2021 har varit att öppna en ny cityhubb i en stad där vi redan är aktiva. Detta för att bredda geografiskt samt öka upptagningsområdet. Jag kan idag meddela att ett avtal är signerat och en ny cityhubb kommer att öppnas i Stockholm. Detta är helt i linje med vår expansion mot e-handeln då det kommer ge oss möjlighet att utöka vårt geografiska område i Stockholm och göra oss redo för 2022 års tillväxtresa, kommenterar Lisette Hallström, vd för Movebybike.

Det gröna området visar den nya cityhubbens täckningsområde i Stockholm. Grafik Movebybike.

Via den nya cityhubben kommer bolaget kunna sköta distribution och logistik samt service av sina cyklar. Den nya anläggningen kommer vara bemannad från januari 2022 och har flera fördelar jämfört med bolagets andra cityhubb i Stockholm. Bland annat har den betydligt bättre leveranskapacitet.

– Vidare är den nya cityhubben otroligt viktig för oss för att fortsätta expandera. Cityhubben har möjlighet till dubbelt så många cyklar jämfört med vår andra Stockholmshubb samt att lokalen är lättare att nå för större lastbilar med inkommande gods, kommenterar Lisette Hallström, vd för Movebybike.