Nivika köper 5 500 kvm logistik i Varberg

Fastighetsbolaget Nivika har tecknat avtal om att förvärva en 5 500 kvm stor lager-/logistikfastighet i Varberg. Fastigheten är fullt uthyrd och har ett hyresvärde om 2,8 miljoner kronor per år.

Bikupan 2 är en fullt uthyrd kommersiell lager-/logistikfastighet på industriområdet Varberg Nord, med en area om 5 500 kvm och ett årligt hyresvärde om 2,8 miljoner kronor. Nivika förvärvar fastigheten till ett överenskommet värde om 44 miljoner kronor som ett komplement till bolagets befintliga fastigheter i området. Tillträde är planerat till 1 september 2022.

Efter förvärvet har bolaget ett totalt fastighetsbestånd i Varberg värt närmare 400 miljoner kronor, med en uthyrningsbar yta om 30 000 kvm.

– Vi är glada över att ha fått möjlighet att komplettera vårt bestånd i Varberg med denna strategiskt rätt placerade fastighet med ett fint skyltläge. Förvärvet ger oss ännu större möjligheter att vidareutveckla Varberg Nord, ett område som ligger strategiskt utmed E6:an, kommenterar Niclas Bergman, vd för Nivika.

Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare på säljarsidan.