Northvolt tar hem order värd 120 miljarder från Volkswagen

Med ordern på ca 120 miljarder kronor går företagen även ut med att Northvolt väljs som huvudsaklig försörjare av battericeller för Volkswagen Group i Europa. Partnerskapet ska centrera runt företagets gigafabrik i Skellefteå som kommer byggas ut.

Ordern markerar ett nytt steg i företagens samarbete som inleddes 2019. Mer fokus ska placeras på Northvolts gigafabrik i Skellefteå, med en beställning av battericeller över tio års tid. För att hantera den stora ordern kommer fabriken byggas ut.

I samband med att Volkswagen skalar upp sin batteritillverkning i Europa kommer de också köpa loss Northvolts del i det gemensamma intressebolaget Northvolt Zwei i Salzgitter. Samtidigt kommer de utöka sitt ägarskap av företaget.

– Volkswagen kommer fortsätta fördjupa samarbetet och partnerskapet med Northvolt. De är en av våra viktigaste försörjare av batterier när vi gör övergången till elektrisk mobilitet och det finns möjlighet att utöka partnerskapet ytterligare, kommenterar Thomas Schmall, styrelseordförande för Volkswagen Group Components.

Företaget har nu säkrat kontrakt värda totalt ca 230 miljarder från nyckelkunder. En av de kunderna är Scania, läs mer om det här.