Nowaste tar över Najells logistik

Lundabaserade Najell som säljer hållbara babyprodukter under eget varumärke har växt kraftigt den senaste tiden, inte minst på e-handeln. Nu flyttar man lagerverksamheten från Postpac i Skurup till Nowaste Logistics i Helsingborg, med målet att expandera till fler marknader nästa år.

Familjeföretaget Najell grundades i Lund år 2012 och har nischat sig på att utveckla innovativa babyprodukter för föräldrar i urbana miljöer, som produkterna Sleepcarrier och Najell wrap. Idag säljer företaget sina produkter både via den egna e-handeln och återförsäljare runt om i världen med Sverige, Danmark, Frankrike, Nederländerna och Korea som största marknader. 2020 ökade Najell omsättningen från 9 till 18 miljoner, en tillväxt som fortsatt öka, och nu bygger bolaget ut logistikkostymen och flyttar in i en TPL-lösning i Nowaste Logistics lager på Fyrgatan i Helsingborg.

– Vi hade vårt lager hos Postpac i Skurup tidigare. Flytten genomfördes igår så nu hoppas vi bara få till alla mindre tekniska frågor så att vi kan komma igång och börja skicka produkter till kunder som längtar efter sina leveranser, berättar Najafis vd och medgrundare Niklas Najafi.

Nu satsar bolaget stort på att fortsätta växa globalt. Bland annat vill man stärka närvaron i Finland, Norge och Storbritannien under 2022.

– Investeringen i ett nytt lager var en viktig pusselbit i vår stora e-handelssatsning. Ett modernt och effektivt lager är a och o för att öka servicegraden och förbättra kundupplevelsen ytterligare.

Precis som för många andra har Najells e-handel vuxit under pandemin, både totalt och sett till andel av omsättningen. I det nya lagret kommer ska Nowaste skapa en skalbar och flexibel logistiklösning för att optimera både Najells e-handels- och B2C-flöde.

– Vi kommer egentligen sköta all logistik, där vi plockar, packar och skickar iväg produkterna till Najells kunder, berättar David Johansson, projektledare på Nowaste Logistics.

Av Emanuel Lehtonen