NP Nilsson bygger stort logistikcentrum i Förslöv

Familjeföretaget NP Nilsson är en bygghandelskedja baserad i nordvästra Skåne, med 170 anställda som omsätter ca 600 mkr. Nu investerar byggföretaget på ett nytt logistikcentrum med huvudkontor på 11 000 kvm, i Förslöv, utanför Båstad.

Företaget NP Nilsson bildades 1907 och ägs fortfarande av samma familj, nu i 3:e generation. Huvudfokus ligger på byggproffs och den medvetne konsumenten. Nu investerar företaget i ett nytt logistikcenter, dit även företagets huvudkontor ska flytta från tidigare Grevie.

Vid spadarna syns Simon Gunnarsson, projektledare, Frida Granath, entreprenadingenjör och Martin Bramsell, entreprenadchef, alla från MMB, samt Viktoria Nidelius, delägare, Fredrik Bergh, VD och Johan Nidelius, delägare NP Nilsson. Foto NP Nilsson.

Det nya logistikcentret kommer att ligga på Vistorps industriområde i Förslöv där NP Nilsson sedan tidigare driver en produktionsanläggning. Logistikcentrumet har en verksamhetsyta på 28 000 kvm varav 11 000 kvm är under tak.

– Flytten till en modern och hållbart anpassad logistikfastighet på vår mark i Förslöv skapar förutsättningar för vår framtida expansion och en effektivare logistik, säger Fredrik Bergh, vd på NP Nilsson i ett pressmeddelande.

Företaget verkar i södra Sverige där man genom leveranser och butiker når kunder i hela regionen med fokus på kuststräckan från Malmö till Halmstad. Huvudkontor och logistikcenter finns i Grevie medan de sex bygghandelsbutikerna finns i Båstad, Grevie, Halmstad, Helsingborg, Laholm och Ängelholm. Utöver bygghandelsverksamheten så erbjuder man prefabricerade lösningar som takstolar, väggelement och kompletta villor från en egen produktionsanläggning. NP Nilsson är även medlem och även delägare av den rikstäckande bygghandelskedjan Woody Bygghandel.

Samlar logistiken i Vistorp

För NP Nilsson är detta etapp 2 i sin expansiva satsning mot ett modernt och samlat center för lager, logistik, produktion och huvudkontor. Den totala verksamhetsytan uppgår till 43 000 kvm, varav 13 000 kvm är under tak och totalt kommer NP Nilsson ha ca 75 anställda stationerade i Vistorp.

Byggentreprenören MMB har fått uppdraget att genomföra totalentreprenaden av det nya verksamhetsområdet.

– Byggnaderna kommer att ha en hållbar profil med solceller samt en exteriör av prefabricerade träväggar från intilliggande NP Nilsson produktion. Såklart känns det bra med en lokalt förankrad byggare som MMB när vi nu gör denna stora satsning på hemmaplan, kommenterar Fredrik Bergh.

Byggnaderna väntas stå klart till sommaren nästa år.