NTEX fortsätter förvärvsresan – köper Eurolink

Det svenska transport- och logistikbolaget NTEX köper logistikaktören Eurolink i Sverige AB, baserat i skånska Ljungbyhed. Med köpet övertar NTEX samtliga aktier i bolaget, inklusive aktieinnehavet i Eurolinks tyska bolag samt 80 procent i deras kroatiska bolag.

– Eurolinks struktur och filosofi påminner väldigt mycket om NTEX och mot den bakgrunden vill jag kalla detta för en perfekt matchning när det gäller ett samgående mellan två företag, kommenterar Thomas Ström, vd för NTEX.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder konkurrenskraftiga, transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt tredjepartslogistik. Bolaget startades 2003 i Göteborg och har sedan växt organiskt och genom många företagsförvärv. 

Eurolink har bedrivit åkeri- och speditionsverksamhet från Ljungbyhed i Skåne sedan 2006. Förra året omsatte bolaget 366 miljoner kronor, varav ungefär 80 procent kommer från trafik i Tyskland och Kroatien.

– Ambitionen med affären är att Eurolink ska komplettera och förstärka NTEX nuvarande verksamhet, men också att NTEX ska tillföra nya möjligheter till Eurolinks framtida utveckling och tillväxt, avslutar Thomas Ström.

Roy Hansson, en av grundarna samt vd för Eurolink, fortsätter som vd för bolaget som behåller sitt namn.