Ny affärsutvecklare till INAB

Mattias Lindholm tog över som affärsutvecklare i Umeås näringslivsbolag INAB i tisdags. Han kommer närmast från Wasaline och tar över efter Daniel Rönnberg som går över till First Row Shipping.

I rollen som affärsutvecklare kommer Mattias Lindholm bland annat driva INABs utveckling av nya affärsmodeller och företagsetableringar på de anläggningar som företaget ansvarar för. Han ska också stötta kollegor, kommunen och systerbolag i frågor kopplat till logistik och transportlösningar. Han tillträdde den 12 september.

Mattias kommer närmast från Wasaline där han i flera år ansvarat för fraktförsäljningen i Skandinavien. Han har också varit säkerhetsrådgivare och har stor kunskap om klassificerade transporter.

– Med sin spetskompetens inom godshantering oavsett transportslag kommer Mattias att bli en ovärderlig resurs i arbetet med att ställa om och hitta nya logistiklösningar för morgondagens hållbara godsflöden i regionen, kommenterar Mikael Salomonsson.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få vara en del i att utveckla Umeå som logistiskt nav. Umeå har väldigt fina logistikanläggningar och ett bra logistiskt läge i norra Sverige, kommenterar Mattias Lindholm, ny affärsutvecklare för INAB.

Mattias efterträder Daniel Rönnberg som går in i ett nytt uppdrag som regionschef för Umeå hos fraktbolaget First Row Shipping.