Ny logistikleverantör ska stärka Sveriges beredskap

Försvars- och säkerhetskoncernen MW Group, logistikföretaget YSDS och fastighetsbolaget Booforsen lanserar tillsammans logistikleverantören LogSec. Det nya bolaget ska fungera som en samlande länk mellan olika logistikaktörer för att skapa en sammanhållen försörjningskedja för totalförsvaret.

Säkerhetspolitiska spänningar bidrar till ett ökat upprustningsbehov av Sveriges totalförsvar. Det i kombination med ett ökat beredskapsbehov samt kapacitetsbrister i försörjningskedjorna ställer krav på att offentliga och privata aktörer säkrar transportkedjor och lagerhållning tillsammans. Den nya logistikleverantören LogSec vill vara lösningen på detta.

– De nordiska länderna rustar för ett osäkert omvärldsläge och vi ser alltmer störningar på de globala försörjningskedjorna, bland annat på grund av Covid-19-pandemin. Därför lanserar vi nu LogSec tillsammans med YSDS och Booforsen som ska stödja totalförsvaret i stort, såväl offentliga som privata aktörer, med att skydda, lagra och transportera samhällsviktiga varor, säger Mikael Karlsson, vd för MW Group.

LogSec kommer använda marknadens befintliga resurser för att erbjuda militära, civila, offentliga och privata aktörer inom totalförsvaret en säker, robust och kostnadseffektiv förnödenhetsförsörjning och logistiktjänst. Bolaget har grundats av YSDS, Booforsen och MW Group.

– Pandemin har lett till störningar i de globala försörjningskedjorna. Samtidigt saknar Sverige en sammanhållen logistikkedja för hela konfliktskalan – från fred, genom kris till krig – och varje aktör agerar ensamt. LogSec ska fungera som sammanlänkningen mellan dessa aktörer, säger YSDS globala vd Johan Skaar i pressmeddelandet.