Angela Hultberg ny global hållbarhetschef för Kearney

Det internationella konsultföretaget Kearney har utsett Angela Hultberg till Global director sustainability. Hon kommer närmast från Ikea och deltog på COP26 där hon var drivande bakom Glasgowdeklarationen om att fasa ut förbränningsmotorer.

Angela Hultberg kommer närmast från rollen som Head of sustainable mobility på Ikea, med hon bland annat arbetat med frågor kring Ikeas utmaningar på sista milen och elektrifiering. Det samt e-handelns utmaningar och möjligheter pratade hon om på PLAN-konferensen den 21 april 2021. I sin nya roll hos konsultföretaget Kearney vill hon hjälpa fler i strävan att bygga en hållbar verksamhet.

– Från att tidigare ha uppfattats som en del i företagets CSR-uppdrag, någonting “extra”, är hållbarhet numera en affärskritisk fråga. Allt ett företag gör påverkas av hållbarhetsfrågor, från produktdesign till inköp och logistik, och allt där emellan. Många företag har ännu inte insett den fulla vidden av vad som kommer krävas, hur vi måste gå från hållbarhetsprojekt till en genomgående hållbar verksamhet. Även de som har satt klimatmål kämpar med att hitta rätt sätt att nå dem, och det är det jag hoppas kunna hjälpa våra klienter med, kommenterar Angela Hultberg.

Kearneys experter ger råd, analyser och strategier till företagsledningar över hela världen. Angela kommer att vara placerad i Köpenhamn.