DHL i samarbete med Iboxen

Ytterligare en transportör ansluter till infrastrukturbolaget Iboxens paketboxnätverk, nämligen DHL. Iboxen har nu placerat ut över 700 paketskåp i Sverige.

DHL har idag ett rikstäckande nätverk av paketombud och egna paketboxar. Nu ger de sig in i ett samarbete med Iboxen och lägger till även deras paketskåp som leveransalternativ till sitt kunderbjudande.

– De senaste åren har e-handeln ökat kraftigt och med det ökar behovet av fler, och närmre, utlämningsställen. Med hjälp av Iboxens nätverk av leveransboxar och vår befintliga infrastruktur får konsumenterna ännu fler leveransmöjligheter samtidigt som vi kan minska trafiken och bidra till lägre utsläpp, kommenterar Jonas Lindel, vd för DHL eCommerce Solutions.

Med den ökade e-handeln växer även efterfrågan på bekväma leveranslösningar. Postnord, Instabox och Budbee har alla satsat på egna boxnätverk, där även Budbee våren 2021 öppnade upp sitt nätverk för att andra transportörer.

Iboxen är dock ensamma om att inte agera transportör, utan bara erbjuda sitt boxnätverk för transportörer att nyttja.

Iboxen har idag drygt 700 leverans­boxar utplacerade i Storstockholm, Storgöteborg, Norrköping, Malmö, Helsingborg, Lund, Karlstad, Södertälje, Uppsala, Gävle och Örebro. I januari öppnade de för C2C-handel och under året satsar de på att utöka närvaron i Sveriges 30 största städer. Målet är att alla Sveriges 4,7 miljoner hushåll ska ha smidig tillgång till en leveransbox inom ett par år.

Samarbetet gör det möjligt för DHLs kunder att hämta paket i en box nära sin bostad om man till exempel inte är hemma och chauffören behöver ta med paketet tillbaka.

– Att DHL, som är ett av världens ledande logistikbolag med ett enormt hållbarhetsfokus, startar samarbete med iBoxen är verkligen ett kvitto på att leveransboxar som är öppna för alla transportörer är rätt väg att gå. Både ur ett hållbarhetsperspektiv och för att det är det bästa för konsumenten, kommenterar Anders Holm, COO på iBoxen.