Ny operativ chef till Airmee

Airmee rekryterar Mikael Fraenkel från konsultföretaget BCG, för att accelerera sin internationella expansion. Han tillträder rollen som operativ chef och kommer leda bolagets finansiella styrning.

Mikael Fraenkel har jobbat på Boston Consulting Group, BCG, i tio år och varit baserad i Stockholm och New York. På BCG fokuserade han på tech och digitalisering samt hjälpte världsledande bolag med strategi- produkt- och företagsutveckling. Nu går Mikael Fraenkel över till rollen som operativ chef på Airmee där han utöver den finansiella styrningen även kommer jobba med strategi och expansion.

– Min karriär har definierats av hur teknik kan skapa nya möjligheter för företag, skapa aktieägarvärde och bidra till en positiv förändring i samhället. De bolag som gör det bäst skapar också ledande kundupplevelser, precis som Airmees snabba och spårbara leveranser, kommenterar Mikael Fraenkel.

– Airmee har en unik position på marknaden, har lett den gröna utvecklingen i logistikbranschen och delar mina värderingar kring hållbarhet för människor och miljön. Jag ser fram emot att bidra med min internationella erfarenhet för att accelerera Airmees expansion, fortsätter Fraenkel.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Mikael till Airmee! Vi har hittat en riktigt bra match både på ett personligt och professionellt plan. Han kommer bli en kompetent kollega som kommer bidra stort med sina tidigare erfarenheter och fortsätta höja kompetensnivån i bolaget. Jag är övertygad att Mikael kommer utmana oss andra och kavla upp ärmarna och ta sig an de utmaningar bolaget står inför, säger Julian Lee, grundare och vd på Airmee, i ett pressmeddelande

Bolagets tidigare operativa chef, Elin Härén, går vidare till en ny roll som personalchef.