Kilenkrysset bygger ut åt Uponor i Västerås

Kilenkrysset köper 10 000 kvm mark av Västerås stad för att utöka Uponors nordiska distributionscentral i Hacksta. Terminalen på idag 7 000 kvm byggs till 2022 ut med 5 000 kvm, och ytan för utomhuslagring ökas.

Uponor är en internationell leverantör av VVS- och inomhusklimatsystem för bostäder och kommersiella byggnader. I de nordiska länderna är Uponor även en leverantör av rörsystem för infrastruktur. Nu samlar företaget sin nordiska verksamhet i Hacksta.

– Detta är en stor och strategisk satsning som vi gör inom Uponor i stort och jag tycker det visar på den väg som Uponor sedan två år tillbaka vill gå. Att vi är det globala bolaget med styrkan det innebär i innovation och långsiktighet, men med en stark lokal förankring nära marknaden, kommenterar Robert Molund, vd för Uponor AB.

I och med utökningen samlar Uponor alla sina svenska verksamheter i en fastighet, som inte längre enbart kommer fungera som distributionscentral utan även användas för prefab-tillverkning och kulvertkap. Inkluderat i utbyggnationen är även moderna kontorsytor för bland annat den svenska sälj- och marknadsorganisationen.

– Uponor har varit vår kund sedan 2012 och vi ser fram emot att få utöka deras anläggning och fortsätta vårt goda samarbete, kommenterar Carina Lindell, affärsutvecklare på Kilenkrysset.

Kilenkrysset har också tecknat ett förnyat hyresavtal med Uponor.