Ny vd för Collicare Sverige

Allan Nielsen har utsetts till ny vd för logistikbolaget Collicare Logistics svenska verksamhet, som idag innefattar Göteborg, Jönköping och Sundsvall. Första målet blir att omsätta 500 miljoner kronor under 2022.

Collicare Logistics AB är ett dotterbolag till Collicare Norge, ett logistikbolag som erbjuder helhetslösningar av varuflöden från producent till slutanvändare i såväl Skandinavien som Europa och Asien. Den svenska organisationen består idag av ca 55 anställda i Göteborg, Jönköping och Sundsvall. Allan Nielsen kommer utgå från det nya Göteborgskontoret.

Allan har lång erfarenhet av logistik från tjänster i bland annat Green Carrier, DFDS och NTEX. Hans expertisområden inkluderar utveckling inom alla avdelningar, såsom väg, hav, flyg, TPL, distribution och ekonomi. Nu ställer han in siktet på att nå omsättningsmålet på 500 miljoner kronor år 2022.

– Det är otroligt spännande att få vara en del av en snabbväxande koncern med så starkt fokus på personlig kundservice uppbackat av riktigt skarpa digitala verktyg. Collicare i Sverige har gjort ett mycket gott arbete och det skall bli väldigt roligt att få möjligheten att utveckla vidare med både tillväxt och lönsamhet, kommenterar Allan Nielsen, ny vd för Collicare Logistics AB.