Hampus Samuelson ny säljchef på Kuka

Automationsföretaget Kuka Nordic har utsett Hampus Samuelsson till ny Area Sales Manager i Sverige. Hampus kommer från en roll som servicetekniker i företaget och kommer utnyttja sin djupa kunskap om bolagets produkter.

Hampus Samuelsson, Area Sales Manager i Sverige för Kuka Nordic. Foto Kuka Nordic.

Kuka är ett globalt automatiseringsföretag som bland annat även äger Swisslog. Hampus Samuelsson har de senaste tre åren arbetat som servicetekniker och support för Kuka Nordics kunder. Han har därför djupa kunskaper om bolagets mjukvaruutbud och implementeringen av dem. Steget över till säljsidan känns naturligt och han för med sig mycket användbar kunskap.

– Som tekniker har jag alltid haft lätt att se kundens behov, vilket många gånger även lett över till en införsäljning. Det handlar om att hitta det smartaste sättet att få utdelning på deras investering, och att i förlängningen skapa konkurrenskraft. Automatiseringen går just nu mycket snabbt framåt och det finns flera saker att tänka på, kommenterar Hampus Samuelsson, ny Area Sales Manager för Kuka Nordic i Sverige.

Säljchefen Kim Reeslev är nöjd med att ha kunnat internrekrytera Hampus till tjänsten.

– Han är entusiastisk, kunnig och har ett stort driv och en stark känsla för kundens bästa. Det är helt rätt person på rätt plats, kommenterar Kim Reeslev, säljchef på Kuka Nordic.