Ny vd på Widriksson Logistik

Johan Nyblom kliver ner som vd för Widriksson Logistik för att arbeta med strategisk affärsutveckling i ägarkoncernen Tempcon. Foed Meliane har arbetat inom företaget sedan 2001 och tar över som ny vd.

Johan Nyblom har varit vd för Widriksson i sex år med god tillväxt och omfattande digitaliseringsarbeten. Han övergår nu till att arbeta med strategisk affärsutveckling i ägarkoncernen Tempcon, som förvärvade Widriksson under 2021.

Till ny vd har företagets styrelse utsett Foed Meliane, som har flera års erfarenhet av olika roller inom Widriksson. Bland annat som försäljningschef och vice vd.

– Foed Meliane har gedigen kunskap om Widriksson som företag och om branschen. Foeds styrka är också hans förmåga att bygga nära relationer och att se till kundernas behov i varje läge. Vi ser med tillförsikt fram emot Widrikssons fortsatta resa under Foeds ledning, kommenterar Christian Hallberg, vd för Tempcon Group.

Foed Meliane började som chaufför på Widriksson år 2001. Sedan dess har han klättrat inom företaget till flera ledarroller, bland annat som trafikledningschef, affärsområdeschef, vice vd samt försäljningschef.

– Jag ser fram emot att leda Widriksson vidare. Vårt främsta fokus kommer att vara att säkerställa hög kvalitet i alla uppdrag och att bygga vårt arbetsgivarvarumärke. Utöver det ska vi fortsätta att utveckla företaget på ett lönsamt sätt, kommenterar Foed Meliane.