Nytt uppdrag för Widriksson i Gbg – anställer tio

Elgrossisten Rexel Sverige har valt att förnya och utöka sitt samarbete med Widriksson Logistik för sin distribution av elartiklar och energiteknik i Storstockholm, och numera även i Göteborg. Uppdraget är värt närmare 30 MSEK per år och innebär cirka 10 nya arbetstillfällen i Göteborg. Transporterna körs fossilfritt

– För oss är det synnerligen viktigt att ge våra kunder bra service hela vägen. Att vi också kan erbjuda fossilfria transporter i Göteborg känns helt i linje med Rexels ambition att bidra till en bättre miljö. Vi har goda erfarenheter av vårt samarbete med Widriksson hittills och nu utökar vi kraven och kommer också att dra större nytta av Widrikssons leveransplattform WDDP, kommenterar Thomas Engman, transportchef Rexel Sverige

Det ursprungliga avtalet omfattar hämtning av elartiklar från Rexels distributionscentraler, sortering och omlastning på Widrikssons terminal samt lokal distribution till Rexels butiker och slutkunder.

­– Det utökade avtalet ställer högre krav på att vi erbjuder Rexel möjligheten till digital spårbarhet och realtidsuppföljning av transporterna. Detta sker genom vår egna digitala leveransplattform WDDP där även slutkunderna kan följa leveranserna, kommenterar Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Det utökade avtalet är värt närmare 30 MSEK per år för Widriksson, och genererar omkring 10 nya arbetstillfällen för chaufförer och terminalarbetare i Göteborgsområdet.