Odd Molly köper logistik i Falkenberg

Odd Molly förvärvar två fastigheter i Smedjeholmens industriområde i Falkenberg för 78 miljoner SEK: Dels en 10 000 kvm stor logistikbyggnad som är uthyrd till Engelssons, och dels en tomt med möjlighet att en bygga omkring 12 000 kvm.

Smedjeholmen är det största industriområdet i Falkenberg med närhet till centrala Falkenberg, hamnen och vägförbindelser både norr- och söderut. Fastigheterna som Odd Molly köper genom ett bolagsfärvärv har närhet till både centrum och hamnen, med tio minuter till E6.

Byggnaden har enligt Odd Molly en bra fördelning mellan lager- och kontorsytor och förhyrs från och med september till största majoriteten av Engelssons Postorder. Den obebyggda intilliggande fastigheten med byggrätter om cirka 12 00 kvadratmeter består av hårdgjord asfalterad och inhägnad yta och bedöms ha goda framtida utvecklingsmöjligheter.

Förvärvet sker genom bolagsförvärv och köpeskillingen för aktierna är beräknad till 56,2 miljoner SEK. Finansiering sker genom kontant betalning och banklån. Tillträde till fastigheterna beräknas till 30 september 2021.