Omexom storsatsar i Nässjö

Omexom, ett världsledande företag inom elkraft, järnväg och elektrifiering, etablerar nytt kontor och institut för personalutbildning i Nässjö. Själva byggnaden får en yta på 1 400 kvm för kontor, utbildningsyta och labb. Utanför etableras en 10 700 kvm stor övnings- och testanläggning. Byggkompaniet kommer bygga och äga fastigheten.

Företaget arbetar med att skapa hållbara lösningar inom energiomställningen. Nu ska tre av de svenska enheterna bygga ett nytt gemensamt kontor och institut i Nässjö. En av enheterna som flyttar till Nässjö är Omexom Energy solutions som drivs av David Westerdahl och fokuserar på laddinfrastruktur, projektutveckling och kapelskåp. På fem år har enheten vuxit från 4 till 45 anställda och en omsättning på 150 miljoner kronor.

David Westerdahl, affärsenhetschef för Omexom Energy Solutions. Foto Nässjö Näringsliv.

– Det kommer bli en knutpunkt för oss där vi kan boka in fler möten och hålla fler utbildningar i vårt institut, både för interna och externa besökare, kommenterar David Westerdahl, affärsenhetschef för Omexom Energy Solutions.

Den nya byggnaden får en yta på 1 400 kvm med kontor, utbildningsyta och labb för företagets verksamhet. Därtill ska man bygga en 10 700 kvm stor övnings- och testanläggning på tomten, där medarbetare kan utbildas i fullstora nätstationer och luftledningsstolpar.

Kommunikationsmöjligheterna till och från anläggningen är en av anledningarna till att den hamnar i Nässjö.

– Det går enkelt att ta sig till Nässjö från andra städer både nationellt och regionalt. Alla våra medarbetare från resterande delarna av Sverige kommer att utbilda sig på institutet och då är det viktigt att det går smidigt. Vi kommer också närmre högskolan i Jönköping, vilket är viktigt för oss då vi vill hitta studerande och nyexaminerade till företaget, kommenterar David Westerdahl.

Byggkompaniet kommer bygga och äga fastigheten via sitt fastighetsbolag. Omexom hyr in sig i anläggningen.