Orderrekord hos e-logistik i Götene

I september hanterade TPL-aktören e-logistik i Götene över 100 000 order på en månad, för första gången i bolagets historia. “September är normalt inte en jättestark månad, så det kommer lite oväntat, berättar vd Jonas Hamrén Berggren.

E-logistik har specialiserat sig på tredjepartslogistik för e-handelsaktörer, och har totalt 10 500 kvm lager i Götene. Koncernen, som grundades 2006, växte 2019 med 30 procent till 84 miljnoner SEK.

– Vi satte ett strategiskt mål att omsätta 100 miljoner 2021 för ett par år sen, men det målet når vi med råge redan i år, säger Jonas Hamrén Berggren, vd på e-logistik.

Jonas Hamrén Berggren. Foto Jacobssonsstiftelsen

E-logistik har slagit hanteringsrekord flera månader under våren, men att man når nytt all-time-high i antal order just nu kommer lite oväntat, då september normalt sett inte är någon jättestark försäljningsmånad.

– Förklaringen ligger främst i att våra kunder säljer över förväntan och att många nya kunder har kommit till. Det finns såklart en coronaeffekt också, när e-handel prioriteras framför butik, och vi har även en situation där tidigare slutsålda varor åter kommit in i lager. Flera av våra större kunder ligger dessutom sortimentsmässigt fördelaktigt med avseende på pandemin.

E-logistik kan sköta all typ av logistik, men e-handel är kärnverksamheten, där fokus främst har varit på lösningar inom konfektion och kosmetik. Förra året investerade man även i en automatiserad påspackningsmaskin med tillhörande transportör från Christian Berner AB, där det finns kapacitet att ta in fler kunder med påsgods.

– Automation är ett prioriterat område för oss, vi tittar på att utveckla vår logistiklösning med nya plock- och sorteringslösningar, beroende på hur kundmixen och flödena ser ut framöver. Just nu lutar det åt att investera i ett plocktorn härnäst.

Jonas Berggren och Kristoffer Blom vid påspackningsmaskinen Autobag AB850S.
Jonas Hamrén Berggren och produktionschef Kristoffer Blom vid påspackningsmaskinen, som automatiskt försluter och etiketterar ehandelspåsar. Foto Christian Berner

Trots den snabba tillväxten de senaste åren, välkomnar man gärna fler TPL-kunder i lagret. Lokalerna i Götene kan byggas ut med ytterligare 2 500 kvm vid behov.

– Trots att vi växer som vi gör med både befintliga och nya kunder så både vill och kan vi ta emot fler. Det finns kapacitet kvar i Götene och vi har även möjlighet att växa på andra platser om vi bestämmer oss för det, säger Jonas Hamrén Berggren.