Per Henrik Johnson till Veg of Lund

Veg of Lund, som utvecklar växtbaserade livsmedel, har anställt Per Henrik Johnson som ansvarig för bolagets tillverkning, inköp och logistik. I denna för företaget nya roll kommer Per Henrik att ansvara för att bygga upp och utveckla bolagets supply chain.

Per Henrik Johnson kommer närmast från Orkla-koncernen, där han arbetat i flera olika positioner, senast som Head of Raw Materials and Traded Goods inom Orkla Foods Sverige. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla team för att bygga hållbara och kostnadseffektiva försörjnings­kedjor.

– Lanseringen av vår växtbaserade dryck DUG inleddes i slutet av maj månad och vi gläds åt det varma mottagandet från kunder och konsumenter i främst Sverige, Storbritannien och Kina. Nu förbereder vi för nästa steg, där vi behöver säkra att tillverkning och logistik fungerar på flera platser och i större volymer, kommenterar Cecilia Lindwall, vd för Veg of Lund.

–Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Veg of Lund-teamet och kunna bidra till kostnads­effektiv produktion av spännande produkter som bidrar till att skapa en hållbar livsmedelsindustri, kommenterar Per Henrik Johnson.