Per Mörtlund ny vd för Shorelink

Styrelsen i ShoreLink AB har utsett Peter Mörtlund till ny vd. Han kommer närmast från en tjänst som General Manager och vd för Boliden Bergsöe, där han arbetat de senaste tre åren.  Han tillträder tjänsten under sensommaren 2021.

– Vi är mycket nöjda med vår rekrytering av Peter Mörtlund. Han är en erfaren ledare med dokumenterad förmåga att leverera resultat. Det känns tryggt att han ska leda ShoreLink in i framtiden, där effektiv logistik blir allt viktigare för utvecklingen av regionens näringsliv, kommenterar Patrick Bäckström, styrelseordförande ShoreLink.

Tidigare har Peter Mörtlund arbetat vid LKAB i olika roller, bland annat som vd för försäljningsbolaget i USA och som chef för affärsområdet magnetit.

– Jag ser fram emot att komma till regionen som idag är hetast i Sverige, med den expansion som genomförs. Arbetet som vd vid ShoreLink känns fantastiskt spännande och bolaget är en viktig pusselbit för företagen och därmed näringslivet i regionen, kommenterar Peter Mörtlund.

Nuvarande vd Susanne Jangdal meddelade i oktober 2020 att hon lämnar posten under sommaren 2021.

De senaste åren har ShoreLinkkoncernen vuxit och omsätter nu drygt 300 mkr, jämfört med under 200 mkr för 10 år sedan år. Flera stora utmaningar har hanterats de senaste åren, där bland annat delar till vindkraftverk inneburit många och mycket tunga laster.