Per Öhagen ny vd på Nefab

Per Öhagen, tidigare koncerndirektör för Bring blir ny vd för förpackningskoncernen Nefab, och tillträder sin nya tjänst den 1 april 2022.

Den globala förpackningskoncernen Nefab, med huvudkontor i Jönköping och en omsättning på 5,1 miljarder kronor 2020, erbjuder förpackningar och tillhörande logistiklösningar inom en rad områden världen över. Nu rekryterar koncernen Per Öhagen, tidigare koncernchef för Bring, som ny vd.

– Per tillför värdefull erfarenhet från flera företag inom logistikbranschen, där han haft många chefsbefattningar. Han är väl rustad för att genomföra Nefabs ambitiösa tillväxtplan och leda  bolaget till fortsatt framgång med att spara resurser i leverantörskedjor, kommenterar Magdalena Gerger, styrelseordförande för Nefab, i ett pressmeddelande.

Per Öhagen är 50 år och har en magisterexamen i affärslogistik från Mittuniversitetet och examen från IESE Business School Executive Management Program. De senaste åren har han arbetat på Posten Norge AS som koncerndirektör för e-handel och logistik. Han har även bakgrund från chefsbefattningar på JF Hillebrand Group AG och Lagena Distribution AB.

– Jag är mycket glad över att ta på mig rollen som ny VD och koncernchef för Nefab Group och ser fram emot att växa bolaget globalt. Nefabs ledande marknadsposition, starka varumärke och innovativa portfölj är en bra plattform för fortsatt lönsam tillväxt, kommenterar Per Öhagen.

– Pers dokumenterade ledarerfarenhet, förmåga att generera resultat och bred kunskap om logistikbranschen kommer att vara ett bra komplement till Nefab och en viktig faktor för bolagets fortsatta tillväxt, avslutar Magdalena Gerger.