Peter Hesslin lämnar Airmee – blir affärsrådgivare

Logistikprofilen Peter Hesslin lämnar posten som affärsutvecklare på last mile-bolaget Airmee och blir affärsrådgivare, initialt med uppdrag för bl a Brizo och Velove. “Jag kände att det var roligt att få jobba bredare och testa att stå på egna ben” säger han till DL.

Efter ett drygt år på posten som affärsutvecklare på last-mile bolaget Airmee lämnar Peter Hesslin nu bolaget för att bli affärsrådgivare, bland annat som frilansande för coachingbolaget Voca. Han har även hoppat på två uppdrag som senior rådgivare för ehandels-TPL-aren Brizo och e-handelsexpert på last mile-bolaget Velove.

Peter Hesslin. Foto Privat

– Airmee är ett fantastiskt bolag, som har en given position som utmanare på marknaden, inte minst nu när Budbee och Instabox slagits samman. Jag tror fortfarande stenhårt på dem, men för min del kändes det som rätt läge att lämna för att kunna ta mig an lite andra spännande uppdrag. Både Velovve och Brizo är superintressanta bolag, som det ska bli otroligt kul att få jobba med. Det är också kul att testa något nytt och pröva att stå på egna ben under lite friare arbetsformer, berättar Peter Hesslin.

Lång logistikbakgrund

Peter Hesslin har lång bakgrund i logistikbranschen, bland annat som tidigare vd för DHL Freigt i Sverige. Innan Airmee var han drygt fyra år på Postnord, där han bl a satt i ledningsgruppen och hade rollen som e-handelschef.

– Jag kommer att fortsätta inom e-handeln och e-handelslogistiken, som är ett otroligt spännande område. Det här upplägget gör också förhoppningsvis att jag får mer tid att vara med mässor och event, något jag verkligen älskar.

Från och med februari är Peter Hesslin även ansluten till nätverket Voca, där han kommer att ta uppdrag som rådgivare, mentor och ledarskapscoach.

– Jag har jobbat sedan jag var 16 år och har lång erfarenhet av att vara allt från mellanchef till vd med plats i globala ledningsgrupper i stora koncerner. Det känns kul att få möjlighet dela den kunskapen med andra och ge tillbaka litegrann.

Av Hilda Hultén