Podd: Logistik Överallt möter Simon Strindberg, Budbee

Budbee är en av de last mile -aktörer som nu växer snabbt och utökar sitt erbjudande till allt fler svenska konsumenter. I senaste avsnittet av Logistik Överallt träffar Åsa Leander och Tea Grbic Budbees marknadschef Simon Strindberg.

I det tolfte avsnittet av podcasten ”Logistik Överallt” gästas Tea Grbic och Åsa Leander av Simon Strindberg, CMO och delägare på Budbee. I avsnittet lyfts Budbees resa, hur bolaget gjort för att nå framgång och hur de jobbar med kundupplevelsen för att stärka sin roll i logistikkedjan.

– Jag har alltid varit väldigt tekniskt intresserad och e-handelsintresserad och såg hur hela e-handelsbranschen blev bättre och bättre och mer och mer konsumentvänlig. Men jag var kort och gott irriterad på att vad gäller logistiken och att få hem grejerna, där hade det inte hänt någonting egentligen. I alla fall inte under min livstid, säger Simon Strindberg om varför han intresserade sig för last mile-logistik.

På fyra år har Budbee gått från en startup-idé till ett bolag med miljardvärdering. Bolaget har också expanderat sin verksamhet till flera svenska städer och ut i Europa. Simon Strindberg har varit med nästan från start.

– Som logistikaktör har vi verkligen fokuserat på konsumenten och utvecklat en konsumentlogistiktjänst från grunden. Vi tänkte på dem, och utvecklade för dem. Gör man något som konsumenterna gillar inom e-handel, är det en ganska kort resa till att även e-handlarna tycker att det är en bra tjänst, säger Simon.

Ständig uppföljning

Budbees algoritm som planerar transporterna och hemleveranserna i minsta sekund, för att optimera och effektivisera hemleveranserna, är en stor del av det hemliga framgångsrecepten. Men förutom den tekniska aspekten jobbar logistikbolaget ständigt med kundupplevelsen i fokus.

– Vi gör det vi kan för att synliggöra konsumentfeedback internt. Varje dag skickar vi ut rapporter om hur föregående dag har gått, vilka betyg vi har fått, vilken feedback vi har fått. Vi ser till att analysera den och kontakta de konsumenter som sticker ut, där vi vill försöka förstå vad som har hänt. Sen ser vi till att använda den här feedbacken för att utveckla och förbättra vår tjänst, avslutar Simon.

Hela intervjun med Simon Strindberg finns i podcasten Logistik Överallt, avsnitt 12. Du hittar Logistik Överallt på instagram @logistikoverallt och där poddar finns:

Acast: Logistik Överallt Itunes: Logistik Överallt Spotify: Logistik Överallt