Postnord centraliserar paketsorteringen

I takt med att volymer av brev och paket förändras, förflyttar Postnord sorteringen av brev och paket från Vara, Skara och Tidaholm till Falköping. Förändringen innebär att Postnord flyttar in i nya lokaler som är anpassade till verksamheten för mer effektiv logistikhantering.

Den nya lokalen, en terminal på 12 000 kvm i Marjarp, Falköping, är anpassad för både brev och paketutdelning, vilket gör det lättare för lastbilar att ta sig fram utan att störa miljön eller trafiken i centrum. Omorganiseringen innebär att företagscentret på Eriksgatan och terminalen vid Lärcenter slås samman för att skapa mer effektivt arbete som möter den växande e-handeln. 

– Med de ökande paketvolymerna är det inte otroligt att vi lite längre fram kan behöva bli fler medarbetare, kommenteterar Göran Sahlin, distributionsområdeschef på Postnord i Skaraborg

Bortsett från att sorteringen flyttas från orterna sker inga större skillnader i Tidaholm, Skara och Vara. Sammanslagningen sker successivt och väntas vara klar i början på nästa år. På orterna kommer även vissa slingor att förändras, vilket kan innebära att en del får sin post tidigare eller senare under dagen än tidigare och just nu testkörs de nya slingorna.

–  Det känns väldigt lägligt att göra denna förändringen nu eftersom vi länge sett en stadig ökning av paket, och inte minst nu under corona. Vi har länge rustat för en ökning av paket, men på grund av pandemin har det gått snabbare än vi trott, kommenterar Göran Sahlin. 

Centraliseringen som nu skett i Falköping sker även på flera platser runt om i landet där Postnord bygger nya lokaler och flyttar för att anpassa verksamheten till nya. Förändringen görs eftersom det skickas mindre brev och allt fler paket.