Postnord lanserar utsläppsverktyg

Postnord släpper en ny och uppgraderad version av utsläppsrapporter i affärsportalen Postnord Portal Business. Med hjälp av det nya verktyget kan företag få ut månadsrapporter över sina transportutsläpp.

Det nya verktyget innebär att kunderna får tillgång till månatliga rapporter över transportutsläpp för paket, pall och groupage. Snart kommer funktionen även inkludera varubrev.

– Det här verktyget ökar kundvärdet. Det är bara att välja tidsintervall och hämta ut rapporterna när det passar företagets verksamhet. Vi finns där som stöd och har en kontinuerlig dialog med kunderna om vad rapporterna visar, kommenterar Cecilia Öhman, miljöspecialist på Postnord.

Hon har arbetat med it-utvecklaren Felix Liljefors och miljöspecialisten Henrik Boding under två år för att utveckla rapportverktyget.

– Den nya rapporten följer standarden EN 16258 och utgår från varje kollis transporterade sträcka och de olika fordon som används. Nu kan vi bland annat redovisa transportarbete, det vill säga tonkilometer, som efterfrågas av många kunder, kommenterar Henrik Boding.